Min baggrund

Jeg er uddannet keramisk formgiver fra Danmarks Designskole. I mere end 20 år har jeg haft eget keramikværksted; først i Valby og senere på Kronborg Slot.
Nu har jeg værksted i ét af Helsingørs gamle fredede huse, hvorfra jeg laver og sælger min keramik.

Desuden danner mit hyggelige værksted også rammen om mine keramikkurser. Kontakt mig hvis du vil med.

Kærlighed til keramik

I et hyggeligt kælderlokale med skæve vægge  i Sct. Olaigade har jeg min base. Om sommeren skinner solen ind igennem de små vinduer – om vinteren lyder knitren fra brændeovnen. Her drejer, modellerer, former, trykker og præger jeg keramik. Resultatet er unikke håndværk i form af krus, fade, skåle, vaser og smykker. Stilen er helt ren og enkel – ofte med et råt udtryk udenpå og en blank overflade inden i.

Har du et særligt ønske til farver og udformning, eller leder du efter en personlig gave, tager jeg gerne imod særbestillinger. Det kan være krus med navn eller fade i bestemte farvekombinationer – kun fantastien sætter grænsen.

Du kan også selv lære at dreje og arbejde med ler og porcelæn på nogle af mine keramikkurser af kortere eller længere varighed.

Unikke former og farver

Jeg har brændt for keramik, siden jeg som ung teenager hjalp til i mine forældres brugskunstforretning.

Keramikken kan noget særligt. Det har et smukt og naturligt udtryk, og når du får det  bløde ubehandlede ler i hænderne er det ren meditation for mig.

Jeg har skabt mit helt eget univers, hvor jeg er fri til at lave præcis, hvad jeg vil. En frihed der giver plads til kreativitet og skaberglæde. Jeg laver alt fra bunden og blander selv mine glasurer. Det er rigtig spændende, for arbejdet med glasur og farver er en kemisk proces, der kan byde på masser af overraskelser. Det kan jeg godt lide – alt det unikke og uforudsigelige. Det er mit speciale!

Et kreativt og meditativt univers for alle

I mange år havde jeg butik og værksted oppe på Kronborg Slot, men flyttede i 2020 til de hyggelige fredede lokaler i Sct. Olaigade. Beliggenheden og rummene giver mig mulighed for at afholde kurser, hvor kursisterne under min vejledning selv får fingrene i leret, lader skabertrangen råde og giver kreativiteten frit spil.

Det er fantastisk at give min kærlighed til keramik videre og se den ro og koncentration som mine kursister oplever, når de arbejder med leren. Flere af mine deltagere er faktisk blevet så glade for keramik, at de har startet deres eget værksted.

Vil du også gerne på keramikkursus, så finder de sted et par gange om måneden og er en superhyggelig måde at tilbringe tid sammen med venner, familie eller kolleger. Læs mere om mine kurser på https://www.piadaa.dk/keramik-kursus-hos-keramiker-pia-daa-i-helsingoer/ eller kontakt mig på telefon 26928545.